Ex- militair verwondt vader met mes Psycholoog noch psychiater ter beschikking

Een 29-jarige ex-militair verwondde zijn vader door hem met een mes te bewerken op zijn rug. De vader werd op de zitting gehoord. Hij verklaarde dat op dat moment zijn zoon bezeten was door satan. Hij heeft immers nooit eerder ruzie gehad met zijn zoon. Sinds hij van het leger is ontslagen, vertoont hij afwijkend gedrag. De vader van de verdachte beweerde dat hij niet weet wat de werkelijke reden is geweest dat de zoon hem heeft verwond. Hij zou water uit de ijskast nemen toen hij een steek voelde. Hij riep om hulp. Een jongere zus van de verdachte schoot de vader toen te hulp. De zoon was na de daad de straat opgerend. De vader was voor 10 dagen opgenomen, omdat de steek zijn nier had geraakt. De verdachte werd op de Wijdenboschbrug aangehouden.
Rechter Dinesh Sewratan vroeg de verdachte of hij wat te vragen of te zeggen had aan zijn vader. De verdachte merkte op dat hij een DNA-test wilde hebben, omdat hij het idee heeft dat het niet zijn werkelijk ouders zijn. De magistraat gaf aan dat het onderzoek niet relevant is in deze zaak. Wat ook nog een probleem blijkt te zijn, is dat er op dit ogenblik geen psychiater ter beschikking is om arrestanten te begeleiden. De officier van justitie, Duncan Nanhoe, merkte ook nog op dat de psycholoog vanwege zijn leeftijd bedankt heeft. Dus er zijn geen deskundigen beschikbaar voor de eventuele begeleiding van arrestanten. In deze case is het relevant om de deskundigen erbij te betrekken, merkte de magistraat op. Dit blijkt nu een groot probleem te zijn. De magistraat weet niet hoe verder te gaan met de zaak. Er moet gewerkt worden aan het verwerven van zowel een psycholoog als een psychiater. De ex-militair blijft aangehouden tot 7 november.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!