Beheerderswoning zwembad Nickerie aan het instorten

De beheerderswoning van het algemeen zwembad Nickerie is aan het instorten. De beheerder van het zwembad, Walther Lackin, een oudere broer van de huidige minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin, is radeloos. ‘De woning kan elk moment instorten en de mensen die hieraan wat moeten doen, lachen me uit. Er zijn al zoveel keren mensen gekomen vanuit het ministerie van Sport en Jeugdzaken om een begroting op te stellen en de schade op te nemen, maar ze laten zich nooit meer horen’, aldus Lackin. De krant die zelf een kijkje op locatie nam, trof een houten woning aan waarvan het hout heel erg verouderd is. Het plafond vertoont al verzakkingen met grote gaten, terwijl het bad en toilet elk moment naar beneden kunnen denderen.
Verder zien de wanden van de woning er ook niet uit. De palen waarop de bovenverdieping rust, kunnen het ook elk moment begeven. Lackin zegt dat hij al jaren bezig is het ministerie van Sport en Jeugdzaken middels brieven te vragen om een renovatie. ‘Er zijn al enkele keren mensen gekomen om de schade op papier te zetten en een budget te maken over hoeveel een renovatie gaat kosten, maar daar blijft het altijd bij. Wanneer ze teruggaan, hoor ik nooit meer wat van hun. En als ze toevallig ook komen, zwemmen in het zwembad en maken ze een hele grote boog, zodat ze mij niet hoeven te antwoorden, omdat ik hun altijd herinner aan de renovatie. De mensen nemen zelf nemen een kiek op me’, meent Lackin.
Ook bij de vorige regering toen het zwembad onder het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling viel, is er nooit wat gedaan aan het huis. ‘Het zwembad is wel aangepakt en dat zie je ook. Maar het moment dat je ogen vallen op de beheerderswoning, zie je dat er iets niet klopt. Dat huis ontsiert het pas gerenoveerd zwembad. De beheerder die met zijn dochter en kleindochter in de woning woont, vreest het ergste voor zijn kleindochtertje van nauwelijks zeven. ‘Ik hoop echt niet dat zij een keertje met toilet en al instort, zo gevaarlijk is het zelfs om naar het toilet te gaan’, zegt hij verontrust. De beheerder doet nogmaals een beroep op het ministerie van Sport en Jeugdzaken. ‘Ik vraag weer aan dit ministerie om het huis te renoveren. Geen mens is in staat om in zo een woning te wonen.’

error: Kopiëren mag niet!