Girjasing mobiliseert Kronenburg voor bouw gezondheidscentrum

De volksvertegenwoordiger van Commewijne, Sheilendra Girjasing, heeft woensdag tijdens zijn bezoek aan Kronenburg de bevolking gemobiliseerd voor de renovatie van het oude poli-gebouw en de aanpak van andere problemen waarmee dit gebied te kampen heeft. Met de verschillende rr- en dr-leden werd er van gedachten gewisseld over hoe de reeds bestaande polikliniek omgetoverd kan worden tot een regionale gezondheidscentrum. De rr- en dr-leden reageerden allemaal enthousiast. Onder leiding van de rr-voorzitter Gopi Ramdutt hebben de verschillende bewoners oplossingen gevraagd voor enkele problemen. Er is alvast afgesproken om een werkgroep te installeren. De gelederen komen volgende week bij elkaar om een aanvang te maken met de eerste plannen.
‘Allereerst wordt gestart met de renovatie van het gebouw. Daarna moeten wij ervoor zorgen dat een arts in dit gebied wordt aangesteld om de bewoners van dienst te zijn. Het kan niet dat een gebied waar er zeker ruim 250 mensen wonen, verstoken is van een arts’, zegt Girjasing in een interview. Ramdutt zegt dat de arts die dit gebied eerder aandeed, geen bezoeken meer wil brengen vanwege de deplorabele staat waarin de verschillende steigers verkeren. ‘De arts zelf vindt dat hij ongelukken gaat krijgen als hij gebruikmaakt van de steiger, maar een zieke patiënt moet wel gebruikmaken van de steiger om de oversteek te doen naar Alkmaar voor een bezoek aan de dokter. Bovendien moet een pas bevallen vrouw ook nog met haar pasgeboren baby de oversteek doen voor consultatiebezoeken. Dus wij moeten dan wel gebruikmaken van de steiger, maar de arts kan het niet’, zegt Ramdutt.
Volgens Ramdutt wordt het gebeid al enkele maanden niet meer bezocht door de arts. Girjasing zegt dat samen met de plaatselijke bevolking en de steun van de districtscommissaris, Ingrid Karta-Bink, het probleem van de poli opgelost zal worden. ‘Net zoals Johanna Margaretha nu een eigen polikliniek heeft, zo moet het ook zijn op Kronenburg. De mensen hier hebben recht op gezondheidszorg en er moeten geen ongegronde redenen aangedragen worden om dit gebied achter te houden’, zegt de parlementariër.

error: Kopiëren mag niet!