15 jaar celstraf voor gewelddadige moordenaar

Kantonrechter Maytrie Kuldipsing heeft Soenil Gajapersad tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De kantonrechter achtte ontucht en doodslag wettig en overtuigend bewezen. De verdachte heeft zijn minderjarige halfzus onzedelijk betast. Met betrekking tot de andere minderjarige halfzussen achtte de rechter het feit niet bewezen en sprak de verdachte daarvoor vrij. Op 22 juni 2011 heeft de verdachte zijn stiefmoeder met een kabel dood gewurgd. Het levenloos lichaam van het slachtoffer werd in haar woning aan de Boschreitzweg, een zijstraat van de Martin Luther Kingweg, aangetroffen.
De verdacht kwam op die bewuste dag van het werk. Hij wilde seks bedrijven met zijn stiefmoeder. Echter weigerde de vrouw vleselijk gemeenschap met de verdachte. Zij gooide een glas alcohol in het gezicht van Gajapersad en rende de trap op. De verdachte greep het haar van de vrouw, waardoor zij op de grond terecht kwam. Vervolgens wurgde hij het slachtoffer met een kabel. De dader liep naar een ruimte en smeerde olie op zijn geslachtdeel. Hij probeerde seks met het slachtoffer te bedrijven, maar dat lukte niet volgens de dader. Hij verklaarde niet te weten of de stiefmoeder op dat moment nog leefde. Volgens verklaring van de twee kinderen hebben zij de verdachte met een stok gezien. Hij zou de moeder slagen hebben toebracht. Uit vrees hebben de kinderen hun moeder geen hulp geboden en maakten ze de gewelddadige handelingen van Gajapersad mee.
De rechter gaf aan dat terwijl de dader de verantwoordelijkheid over zijn jongere zus dient te nemen, hij haar juist heeft misbruikt. Hij heeft leed toebracht aan het meisje. Tijdens haar verhoor op de zitting gaf het meisje aan dat zij het gebeurde niet kan verwerken. Ten aanzien van de stiefmoeder was de rechter van mening dat de verdachte door zijn handelingen zich tenminste  willens en wetens heeft blootgesteld aan de aanmerkelijke kans dat het slachtoffer het leven zou laten. De rechter gaf aan dat zijn handelingen een gewelddadig karakter hebben en dat heeft de samenleving ernstig geschokt. Hij heeft onherstelbaar leed toebracht aan de nabestaanden van het slachtoffer. Datgene wat hij de slachtoffers heeft aangedaan, gaat niet zomaar verdwijnen. Die gaan nog jarenlang met een trauma rondlopen. Volgens de bevindingen van de deskundigen heeft de verdachte geen last van zijn geweten. De rechter zei dat dit ook tot uiting is gekomen op de zitting toen aan de verdachte werd gevraagd of hij spijt heeft van zijn daden. De verdachte zei toen aan de rechter dat de vrouw dood is en dat hij zich niet om haar bekommert. Hij had ook geen spijt van het gebeurde.
Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Lydia Ravenberg, had een strafeis van 20 jaar gevorderd. De magistraat week af van de eis. Zij hield rekening met het feit dat de verdachte een first offender is en dat hij geen gemakkelijke jeugd heeft gehad. Rekening houdend met alle omstandigheden, legde zij de verdachte een straf op van 15 jaar met aftrek. Als bijzondere voorwaarde kreeg hij mee dat hij gedurende zijn detentie psychologisch begeleid wordt.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!