Surinaamse ondernemers moeten profiteren van positieve ratings

‘Surinaamse bedrijven moeten meer profiteren van de positieve ratings’, zegt voorzitter Ferdinand Welzijn van de Vereniging van Surinaams Bedrijfsleven (VSB). Volgens de VSB-voorzitter heeft Suriname in geen dertig jaar zulke positieve beoordelingen gehad over het gevoerde financieel monetair beleid. ‘Ondanks Suriname in financieel monetaire zin er nu redelijk bijvaart, is dit nog niet te merken bij met name de kleine en middelgrote bedrijven, de zogeheten KMO’s.’ Er zullen volgens Welzijn meer randvoorwaarden gecreëerd moeten worden, om het lokaal ondernemerschap te laten profiteren van de positieve ontwikkelingen op financieel-economische gebied. Zo vindt Welzijn dat Surinaamse bedrijven nog te veel belemmerd worden door het logge bureaucratische apparaat, waardoor ze niet kunnen expanderen.
‘Het financieel klimaat is goed, er zijn kredieten beschikbaar, het verkrijgen van een vergunning is vergemakkelijkt, maar de administratieve afhandeling van stukken voor bedrijven blijft nog een bottleneck. Het financiële klimaat heeft intussen een aantal buitenlandse investeerders weten aan te trekken. Deze ondernemingen weten met eigen kapitaal en knowhow wel profijt te trekken van de huidige economische situatie.’ President Desi Bouterse merkte in zijn jaarrede op dat de regering er hard aan zal werken om de bureaucratische belemmering die worden ervaren, weg te werken. Welzijn hoopt dat de regering inderdaad dit fenomeen zal aanpakken, zodat de gewenste productie-uitbreiding en -vergroting van de verdiencapaciteit bereikt kan worden.

error: Kopiëren mag niet!