Het bestuur onder leiding van George Randjitsing is donderdagavond op een algemene ledenvergadering (alv) bij acclamatie herkozen bij de Livorno Sportorganisatie (LSO). Er waren geen gegadigden die de strijd tegen dit bestuur durfden aan te gaan. Dit bestuur, dat ruim 15 jaar onafgebroken (vanaf 1996) aan de macht is, mag tot 2016 de scepter zwaaien. Hoewel het al bekend was dat hij herkozen zou worden, bedankte Randjitsing de leden voor de steun die hij van ze heeft gekregen, krijgt en zal krijgen voor de verdere opbouw van de bond. Naast voorzitter Randjitsing zullen in het bestuur zitting hebben de leden S. Mohan, Harold Paltoe, Radjesh Narain, S. Charoe, Tjan Gopal, Robby Ramnarain en Aniel Joerawan. Laatstgenoemde vervangt A. Salim die niet meer functioneerde binnen het vorige bestuur.
Volgens Randjitsing heeft zijn bestuur besloten om voor nog een termijn te gaan, om zo de beleidsdoelen die het gesteld heeft verder te realiseren. Ook wil het bestuur wat het in de afgelopen 15 jaar heeft opgebouwd, niet laten vergaan. ‘Zowel de accommodatie als de prestatie van de ploegen van de LSO is vooruitgegaan. Kijk maar naar de vele clubs die vanuit de bond promoveren naar de topsectie’, zegt Randjitsing.
‘De LSO investeert waar nodig, terwijl we ook oppotten’, zegt de voorzitter. Uit de financiële verslagen die gepresenteerd werden op deze alv, blijkt dat de LSO zeer zuinig omgaat met haar middelen. Op 31 juli 2012 bedroeg het saldo (bank+kas) een vette SRD 45.000,-. ‘We willen komend verslagjaar dit bedrag brengen naar SRD 50.000,-.’ De besparingen komen veelal doordat werkzaamheden in eigen beheer worden gedaan. Als voorbeeld haalde Randjitsing het beplanten van de grote kale delen van het veld in het Eddy Blackmanstadion aan. ‘Om zo’n 1000 vierkante meters te beplanten bracht een ondernemer een offerte uit van ruim US$ 20.000. We hebben dit in eigen beheer gedaan en het heeft ons slechts US$ 5000 gekost’, legt de ‘voorie’ uit.
Het grootste kostenplaatje van de LSO bestaat uit de arbiterskosten. Van 1 januari 2011 tot 31 juli 2012 heeft de LSO meer dan SRD 41.000,- betaald aan de scheidsrechters. ‘Hoewel we het minst betalen van alle lidbonden, komen de beste arbiters van het land met alle plezier bij ons arbitreren,’ zegt Randjitsing. Het tweede grootste kostenplaatje is de vermakelijkheidsbelasting. Het afgelopen verslagjaar droeg de LSO ruim SRD 30.000,- over aan het ministerie van Financiën. De verschillende sportbonden pleiten al jaren voor afschaffing van de vermakelijkheidsbelasting voor sport, maar geen enkele regering heeft er oor naar. Een toegangskaart bij de LSO kost SRD 7,50. Hiervan gaat 20% naar de fiscus.
Er liggen verschillende projecten op programma die de LSO wil gaan uitvoeren in de komende jaren. Zo is het bouwen van een gymzaal topprioriteit. Hierover zijn er al gesprekken gaande met personen en instanties. De LSO wil hiermee ook andere takken van sport dan alleen voetbal gaan stimuleren. Verder zal de bestaande tribune uitgebreid worden en de zitplaatsen voor de duurzaamheid worden vervangen van hout naar beton. Een gedeelte van het sportcomplex zal ook bestraat worden.