Parlementariër Abdoel: ‘Jaarrede president zeer inspirerend’

‘De jaarrede van de president is zeer inspirerend geweest’, zegt MC- assembleelid Amzad Abdoel aan Dagblad Suriname. ‘De president heeft evenals het vorige jaar een aantal concrete zaken aangehaald dat gerealiseerd is.’ In dit kader noemt Abdoel armoedebestrijding, verbetering van de kwaliteit van het onderwijs, stimulering van ondernemerschap en werkgelegenheid. Volgens Abdoel heeft deze regering met de door haar uitgestippeld beleid, kunnen zorgen voor een vaste wisselkoers, stijging van de monetaire reserves, verhoging van de kredietwaardigheid van het land, versoepeling van het vergunningenbeleid voor investeerders, fondsen voor jonge ondernemers, verhoging van AOV, AKB en gelden voor mensen met een beperking en verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. Waar er volgens het DNA-lid nog hard aan gewerkt wordt zijn de volkswoningen, de drinkwatervoorziening en de energievoorziening.
Abdoel hoopt dat er nog dit jaar een grondige evaluatie plaatsvindt van het grondbeleid in Suriname. ‘Er zijn nog heel veel mensen die jarenlang wachten op hun grondpapieren. Als dit probleem aangepakt wordt, dan ben ik zeer tevreden.’ De MC – parlementariër voegt er gelijk aan toe dat hij zich evenals de president enorm veel zorgen maakt om de vele verkeersslachtoffers. ‘Het neemt steeds schrikbarende vormen aan. Haast dagelijks hoor je dat iemand is aangereden in het verkeer. Wij moeten nu behoorlijk veel aandacht gaan besteden aan een veilig verkeer.’
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!