Pertjajah Luhur komt met ICT-trainingen

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) heeft in de planning om in de maand oktober te starten met het verzorgen van ICT-trainingen. ‘De bedoeling is dat synchroon op verschillende televisiestations, twee dagen in de week de gemeenschap via de beeldbuis deze trainingen kan volgen. Daarnaast kan men ook op locatie de trainingen volgen’, vertelt PL-voorzitter Paul Somohardjo aan Dagblad Suriname. Volgens Somohardjo  staat het vast dat zijn partij de ICT-trainingen zal verzorgen. Hoe het plan aangepakt zal worden, wordt momenteel nog besproken. ‘Wij hopen echt al in oktober te kunnen beginnen. Het is voor een ieder, zowel jong als oud.’ De PL-topman die een conferentie bijwoonde in Rome, geeft aan dat niets zo lastig is als een individu, dat digibeet is, zich moet bewegen in een digitale wereld. ‘Alles is nu gedigitaliseerd. Wij bevinden ons mijlenver van onze familie, vrienden en zakenrelaties en toch kunnen wij via het skypen bijvoorbeeld dichtbij onze familie zijn. En dit alles willen wij als partij delen met de gemeenschap. Het streven is ook om de trainingen gratis te kunnen verzorgen. Wij zien wel of dat mogelijk zal zijn’, besluit Somohardjo zijn relaas.
Marijan Setrodikoro

error: Kopiëren mag niet!