Parlementariër Chitan ondersteunt basisscholen Saramacca

De parlementariër van Saramacca, Deepakkoemar Chitan, heeft enkele basisscholen in zijn district ondersteund. In de vakantie heeft de parlementariër samen met buurtbewoners de stoelen en tafel van deze scholen geschuurd en voorzien van een verf- en vernislaag. De afgelopen dagen is gewerkt op de Openbare School Pomona, tegelijkertijd was ook een groep bezig op de OS Debisahaiweg. Vandaag, donderdag, wordt er een aanvang gemaakt op de St. Tadeos RK-school.
Naast het verven van de stoelen en tafels heeft OS Pomona ook kinderboeken gedoneerd gekregen voor de inrichting van haar bibliotheek. Een computer is ook geschonken aan deze school. Ferdinand Bakker, die ook een pupil heeft zitten op de OS Pomona, zegt heel blij te zijn met het sociaal werk van dit DNA-lid. ‘Deze man heeft geholpen, elke keer dat wij als buurtbewoners of als school een beroep op hem hebben gedaan. Inmiddels heb ik als burger een zodanige band met Chitan opgebouwd, dat wij erop vertrouwen dat hij ons niet in de steek zal laten. En niet dat hij een bepaalde band heeft met de school hoor. Chitan heeft geen kinderen hier op school zitten en zelf heeft hij op een andere lagere school gezeten. Hij helpt gewoon, waar hij helpen kan’, zegt Bakker tegenover Dagblad Suriname.
Deepakkoemar Chitan vertelt aan Dagblad Suriname dat het zijn streven is om alle stoelen en tafels van de dertien basisscholen te schuren en te verven. ‘Ik doe dit omdat het de leerlingen moet stimuleren in een schone en nette omgeving betere prestaties neer te zetten. Niets is zo lastig als wanneer een kind op de eerste schooldag op een vieze stoel moet zitten en een tafel die helemaal zwart aanziet. Ik hoop dat de leerlingen van Saramacca hierdoor gemotiveerder raken.’ Chitan heeft sinds zijn DNA-lidmaatschap 50% van zijn schadeloosstelling besteed aan sociale activiteiten voor Saramacca. Hij is van mening dat het gemakkelijker zal gaan als ook zijn collega parlementariërs hetzelfde deden. ‘Ik probeer veel te doen voor vooral de jeugd, omdat het daar moet beginnen. Men zegt de jeugd van nu is de toekomst van morgen.’
Tijdens het bezoek van Dagblad Suriname aan OS Pomona kreeg de krant van de schoolleiding te horen dat er geen speelattributen zijn in de tuin. Chitan beloofde dat over een jaar er zeker verandering hierin zal komen.
Marijan Setrodikoro

error: Kopiëren mag niet!