Monorath nieuwsgierig naar onderwijs, volksgezondheid en volkshuisvesting

De jaarrede is het moment waarop de president aan het volk vertelt wat de regering in het komende jaar en in de komende periode zal doen. Parlementariër Harish Monorath verwacht dat de president het zal hebben over huisvesting, onderwijs en volksgezondheid. “Dat zijn voor mij hele interessante punten.” Volgens Monorath heeft de president in de achterliggende twee jaren hetzelfde verhaal verteld. Maar tot op dit moment heeft hij geen voorbereidende handelingen gezien die correleren met de jaarrede van 2011 en de inaugurele rede van 2010.
‘Het jaar 2012 is door de president aangeduid als het doe- jaar.’ Echter zegt Monorath gemerkt te hebben dat er heel weinig is gedaan in het doe- jaar. Om de misstanden te verbergen, komt men met het argumenten dat men bezig is en dat Suriname zowel regionaal als internationaal een goede rating heeft. ‘Als Suriname zo een goede rating heeft, waar zijn dan alle internationale investeerders gebleven’, vraagt Monorath zich af. Het assembleelid zegt de pogingen te hebben gemist alsook de lokale investeringen van buitenlanders in Suriname en de lokale productie-investeringen van de overheid.
Ook is Monorath nieuwsgierig of de kwestie van het minimumloon aan de orde zal komen. Hij zegt de jaarrede op de voet te zullen volgen, omdat de begroting op komst is. Hij verzekert dat hij deze keer niet zal schromen om tegen te stemmen, wanneer zaken niet gaan zoals beloofd.
De parlementariër is hoopvol gestemd, maar aan de andere kant is hij mateloos geïrriteerd dat ongeveer SRD 50 miljoen zal worden geïnvesteerd in overheidsgebouwen. “Wij zijn geen koninkrijk dat er paleizen moeten worden opgezet.” Het geld had volgens Monorath veel beter besteed kunnen worden aan het optimaliseren van het onderwijs en de gezondheidssector.

error: Kopiëren mag niet!