Cura Boys slachtoffer transfersysteem Spelers trekken massaal weg, ploeg schrijft zich niet in

Het transfersysteem van de Surinaamse Voetbal Bond heeft voor rare consequenties gezorgd voor de oudste ploeg van de Lelydorp Sport Bond, Cura Boys. Het transfersysteem zorgt juist ervoor dat spelers beschermd worden en niet ploegen. Spelers kunnen na een jaar voetballen weg bij een team. En dat geldt voor alle spelers binnen een ploeg. Zo is de oudste ploeg van LSB, Cura Boys slachtoffer geworden van het massale vertrek van spelers naar andere ploegen. Cura Boys kan niks doen en wijst de vinger naar de SVB dat ze geen competitievoetbal kan spelen dit jaar. De ploeg van de Curaçaoweg, die meer met jeugdspelers uitkwam, kan gewoon door het massale vertrek zich niet meer inschrijven voor het komende competitiejaar bij LSB.
‘Spelers zijn juist op het laatste moment gekomen en hebben aangegeven dat ze willen vertrekken. Het gaat hier meer om onze eigen kweekjongens die door andere ploegen worden meegenomen. Cura Boys is geen ploeg die versterking buiten zoekt, maar gaf zijn jeugd altijd de kans op te groeien. Onze hele U-20 selectie is gesloopt en we kunnen nu niets meer doen. Waar ga je nu in zo’n korte tijd spelers vinden? De spelers die waren overgebleven, hebben wij op uitleenbasis gegeven aan andere ploegen. We gaan volgend jaar kijken hoe wij verder zullen gaan’, zegt een bestuurslid van Cura Boys.

error: Kopiëren mag niet!