Ajaiso wil extra aandacht voor Onderwijs

BEP-parlementariër Waldi Ajaiso wil in dit nieuwe begrotingsjaar extra aandacht voor de onderwijssector. Ontwikkeling begint met een geschoold volk, zegt het assembleelid. Die bijzondere aandacht zal volgens Ajaiso moeten resulteren in  weggewerkte achterstanden in het onderwijs in de districten Marowijne, Sipaliwini en Brokopondo.  Ajaiso heeft samen met collega-assembleeleden gisteren een gesprek gehad met de Minov-bewindsvrouw, Shirley Sitaldien, over de pijnpunten van  het onderwijs in deze achterstandsgebieden. Er is voldoende geld om de problemen op te lossen, maar het ontbreekt aan deskundigheid, zegt de politicus. Met de bewindsvrouw is afgesproken dat schoolkinderen uit het binnenland, die geen plek hebben gevonden in het Zaailand internaat in Paramaribo, opgevangen zullen worden in particuliere opvangplaatsen. De kosten worden deels door de ouders en het Minov gedragen. Deze groep scholieren dreigden tussen wal en schip te geraken door plaatsingsgebrek in het enige overheidsinternaat voor kinderen uit het binnenland.  De parlementariër zegt dat de scholieren die geen plaats hebben gevonden nog voor 1 oktober geaccommodeerd zullen worden. Behalve voor onderwijs zouden ook extra middelen opgebracht moeten worden voor de volksgezondheid, meent Ajaiso. Hij zal bij de begrotingsbehandeling pleiten voor extra aandacht voor het budget van de Medische Zending, die voor het grootste deel verantwoordelijk is voor de gezondheidszorg in het binnenland.

error: Kopiëren mag niet!