Zang, dans en spelletjes voor nieuwe leerkrachten

Onderwijsminister Shirley Sitaldin heeft speciaal voor de nieuwbakken leerkrachten op glo – en voj – niveau een motivatieweek ingelast om ze te motiveren en beter bekend en vertrouwd te maken met de beroeps- en praktijkvaardigheden. Ongeveer 200 nieuwe leerkrachten hebben zich aangemeld voor de cursus. De afdeling Cultuurstudies heeft gisteren ook workshops verzorgd voor deze leerkrachten. ‘Wij zijn bij Cultuurstudies voornamelijk bezig om cultuur en kunsteducatie in het onderwijs te brengen en wij zijn heel erg blij dat deze leerkrachten de ruimte daarvoor krijgen’, zegt Hillary de Bruin, afdelingshoofd bij Cultuurstudies, aan Dagblad Suriname.
‘We hebben speciaal voor deze workshops aanschouwelijk materiaal zoals muziekinstrumenten en klederdrachten meegenomen.’ Daarnaast zijn er volgens De Bruin liedjes gezongen, danspasjes uitgevoerd en oude spelletjes van vroeger gespeeld. ‘We hebben ze bijgebracht dat als je kinderen hun aandacht wil houden je creatief moet zijn. Een stukje beweging met muziek en/of theater helpt daarbij.’ De nieuwe leerkrachten hebben gisteren heel veel opgestoken. De Bruin geeft de nieuwe leerkrachten als advies mee om ook zelf op zoek te gaan naar informatie. Niet alle informatie staat in de boeken. Als je goed om je heen kijkt, is er overal informatie.’
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!