Viering Wereld Dierendag in Paramaribo Zoo

De Paramaribo Zoo organiseert ook dit jaar de feestelijke herdenking van Wereld Dierendag. De jaarlijkse herdenking van ‘s werelds bekendste dierenliefhebber, Franciscus van Assissi, vindt ook dit jaar plaats in de Paramaribo Zoo in samenwerking met diverse milieuorganisaties en ministeries. Voor alle dierenvrienden, die deze dag niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan, zijn de poorten op zondag 7 oktober vanaf 08.00 uur open. De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het thema dit jaar is “Broko a keti, lespeki ala meti” (vertaling: “Verbreek de ketenen, respecteer alle dieren”).
Ook dit jaar is er een dierengezondheidscontest. Het best verzorgde huisdier wordt verkozen tot winnaar. Er kan met elk soort dier worden meegedaan, mits niet beschermd en ook niet agressief uiteraard. De dieren worden per categorie ingeschreven. Per categorie kunnen meerdere prijzen worden gewonnen. Deze dag is ook de dag waarop de uitslag van “Dierenvriend van het jaar” wordt bekendgemaakt. Voor het publiek zijn er ook diverse informatiestands om het educatieve karakter compleet te maken.
In Nickerie wordt Wereld Dierendag tegelijk gevierd vanaf 09.00 uur  ‘s morgens. De locatie in Nickerie is het Brasaplein tegenover het Commissariaat Nickerie aan de R.P.Bharosstraat. De organisatie van de viering te Nickerie is in handen van Natuurbeheer.

error: Kopiëren mag niet!