NH brengt ook water naar wit Santie

“Er wordt invulling gegeven aan de belofte van president Desi Bouterse om elk gezin te voorzien van schoon drinkwater”, zei districtscommissaris Jerry Miranda van het district Para, tijdens de start voor het leggen van waterleidingbuizen te Wit Santie op donderdag. Het dorp Wit Santie in het district Para telt meer dan 500 gezinnen en is een kinderrijk dorp. Volgens zeggen van dc Miranda heeft dit dorp nooit water uit de kraan gehad. Er wordt ruim 3.5 km aan buizen gelegd. De dienst Watervoorziening is samen met de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM)  bezig met de uitvoer van het werk. Marlon Oosterling, hoofd Dienst Watervoorziening, zegt het erg te vinden dat de bewoners zonder drinkwater zitten. Hij wil alles in het werk stellen om dit probleem spoedig op te lossen. Water is heel belangrijk in de levensbehoefte van ieder mens. Het district Para is de bron van ons kwalitatief water en zij zullen de eerste zijn die over dit water zouden moeten beschikken. De start vond plaats op de hoek van de Armategoweg te Wit Santie. De heer Oosterling werd ondersteund door Lothar Kisoor, onderhoofd kustvlakte Dienst Watervoorziening, en Rudy Wanner, externe waterdeskundige.

error: Kopiëren mag niet!