Ablaz handelt niet onder druk vakcentrale

De Algemene Bond van Landsdienaren in dienst van het AZP (Ablaz) handelt niet onder druk van de vakcentrale CLO, zegt waarnemend voorzitter Maurits Blackson aan Dagblad Suriname. ‘We zullen ons niets laten opdringen’, zegt de Ablaz-voorzitter. De vakbond blijft bij zijn keuze van Haverkamp als vertegenwoordiger van het cao-personeel in de rvc van het ziekenhuis. Blackson zegt dat de voordracht niet heimelijk is geschied door de bond. ‘De CLO-leiding wist er alles van, nog voordat zaken in de media kwamen.’
Volgens Blackson was er in eerste instantie sprake van dat CLO-topper Dorethy Telting zou worden voorgedragen. ‘Deze voordracht ging niet door. Daarna vernam de Ablaz niets meer over de invulling van deze post. Na goed overleg in het bestuur en met de leden is uiteindelijk gekozen voor Roy Haverkamp.’ De waarnemend voorzitter van Ablaz maakt duidelijk dat de bond blijft wachten op antwoord van de vicepresident op zijn brief waarin opheldering was gevraagd over het stuiten van Haverkamp zijn voordracht in de raad van ministers (rvm). ‘Ik kan u zeggen, de Ablaz zal zich niets laten opleggen door niemand’, aldus Blackson.
 

error: Kopiëren mag niet!