Wat er ook gebeurt!

Een heel bekende tekst in de verzekeringswereld, maar helaas. Na het incident van één van de branden waarbij een huis van een verzekerde, die bovendien gedurende vele jaren trouw haar premie had betaald, door de vlammenzee werd opgeslokt,  ben ik nu tot de verbazende ontdekking gekomen dat dit dus niet waar is. En dat gevoel doet erg zeer. Wat ik lange tijd geleden reeds heb geprobeerd aan te geven, is dat sommige verzekeringsmaatschappijen pakketten aanbieden waar zo snel mogelijk veel geld mee te verdienen valt. Kennelijk is dit een typische Surinaamse verzekeringsmentaliteit.
Waar blijft de verantwoordelijkheid en waar het logisch verstand? Als het om geld verdienen gaat, is men tot heel veel in staat.
Tien jaar lang braaf je verzekeringspremie betalen en de verzekeringsmaatschappij ontvangt het geld ook heel braaf zonder een jaarlijkse controle op de haast onmogelijke verplichtingen en dan uiteindelijk, weigeren om uit te betalen voor de schade door brand.
Voor dit stukje gedemonstreerd gedrag zijn er geen woorden te vinden om het goed te praten. Elk woord zou overbodig moeten zijn. Maar ja! Het zal je maar overkomen.
In de reclame wordt gesteld dat wat er ook gebeurt, maar blijkbaar behalve als je een gasbom in de buurt van een hydrofoor plaatst. Niemand komt mij wijs maken dat de brand moet zijn ontstaan door het feit dat de hydrofoor in de buurt van de gasfles stond. Het jammerlijke is dat, volgens de maatschappij, de reden gehaald wordt uit het officieel rapport. Allerlei regels worden in een contract opgenomen en de bedoeling is blijkbaar alleen maar om de maatschappij te kunnen ontheffen van hun verplichting om te betalen. Beste mensen, wanneer  worden wij wakker! Alleen het slachtoffer ligt er wakker van. De rest van de wereld bekommert er zich helemaal niet om. Het zal je gebeuren!
Maar er is een lichtpunt. De verzekeringsmaatschappij geeft immers aan dat zij wel gaan betalen als de rechter daartoe beslist. Erger zou het niet kunnen. Er wordt duidelijk misbruik gemaakt van de slachtoffers. Het huis is al afgebrand en het slachtoffer wordt nu ook nog gedwongen om een rechtszaak aan te spannen. Nog meer kosten dus.
Ik hoop echt dat wij Surinamers nu een eenheid gaat vormen en massaal de verzekeringen  onder de loep gaan nemen. Dit mogen wij niet tolereren. Als wij niet samen een vuist maken om dit tegen te gaan, gaat dit onverantwoordelijke gedrag gewoon door en dat moeten we onszelf dan aanrekenen. Ieder voor zichzelf en God voor ons allen lijkt het hier in Suriname. Is het echt een ver van mijn bed show? Dat is nou echt jammer! Het zal je gebeuren!
Maar is de rechtbank deskundig genoeg om de zaak te behandelen? Gaan zij blindelings af op wat in het rapport staat?  Of hebben zij hun eigen adviseurs en conclusies? Ik ga ervan uit dat dit laatste het geval is, anders zijn wij voor de haaien geworpen. Want dan zou het betekenen dat het slachtoffer nu dus een grotere slachtoffer wordt. En dit terwijl  het slachtoffer wel haar verantwoordelijkheid heeft genomen maar de verzekeringsmaatschappij op een aantal punten gefaald heeft.
Er is maar een mogelijkheid om dit gedrag te keren. Eenheid met het slachtoffer en actie ondernemen tegen deze verachtelijke wijze van denken van de maatschappij. Let wel, het zal u overkomen! Wie springt dan voor u in de bres?
Jammer, tot het schandelijke toe!
 
Rebien

error: Kopiëren mag niet!