Vijf gezinnen dakloos

Liefst vijf gezinnen zijn dakloos geworden door twee woningbranden aan de Zoelenweg, een zijstraat van de Rust en Werkweg. Het ging hier om twee erfwoningen. De achterwoning die geheel van hout was, is geheel afgebrand. Het gezin heeft niets kunnen redden uit de woning. De voorste woning, een stenen huis, is gedeeltelijk verwoest. In dit huis woonden vier zussen met elk hun gezin. Ook zij hebben niets kunnen redden uit hun woning. De woningen van de achterburen hebben ernstige schroeischade opgelopen.
De brand is vermoedelijk ontstaan, omdat een bewoner van het afgebrande huis een kaars had laten staan en in slaap was gevallen. Een bewoonster, Rinia Neslo, vertelde zeer emotioneel aan Dagblad Suriname dat het omstreeks drie uur in de ochtend was toen haar broer hard sloeg op een raam en aangaf dat zijn houten woning op het achtererf in lichterlaaie stond. Iedereen van beide huizen rende naar buiten. Het feit dat het voorste gedeelte van de woning van de zussen niet geheel verwoest is, is volgens hen te danken aan het kordaat optreden van de buren. Dankzij de buren zijn een ijskast, een bankstel en enkele stoelen gered uit de woning. Over de brandweer heeft geen hunner een goed woord. De brandweer kwam laat, omdat zij hun handen vol had aan de ravages als gevolg van de harde winden van zondagavond.
Geen van de twee huizen was verzekerd tegen brand. Personen die de Neslo’s willen helpen, kunnen bellen met 08188282 en 08483889.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!