Regeringsautoriteiten praten over regionale veiligheid

Regeringsautoriteiten van het Latijns – Amerikaans en Caraibisch gebied komen jaarlijks bijeen om kennis en ervaring met betrekking tot de regionale veiligheid met elkaar uit te wisselen. Het uiteindelijk doel hiervan is het identificeren van gemeenschappelijke oplossingsmodellen en het versterken van de intellectuele en institutionele capaciteit.
Dit jaar heeft minister Edward Belfort van Justitie en Politie in de periode van 8 september tot 12 september deze jaarlijkse Regional Policy Dialogues (RPD) in Washington bijgewoond. Deze meeting werd georganiseerd door de Internationa Development Bank, via de Citizen Security Network.
De aanwezige lidlanden hielden presentaties over hun veiligheidsstrategie. De presentatie van Suriname was meer algemeen van aard, waarbij een beeld werd verschaft van de veiligheidsdreigingen en strategieën die daartegenover worden gehanteerd. Bij de doorsnee presentaties van de lidlanden kwam duidelijk naar voren dat normafwijkend gedrag een integrale aanpak behoeft. Uit de gepresenteerde statistieken bleek dat preventiestrategieën bij pilotprojecten het meeste resultaat bieden.
Waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie en Melvin Linscheer, directeur Bureau Nationale Veiligheid, maakten ook deel uit van de Surinaamse delegatie.

error: Kopiëren mag niet!