Broer Abdoelmohamed Funna: ‘Die vrouw heeft dit gedaan’

‘Die vrouw heeft dit gedaan’, blijft de jongere broer van de inmiddels terechte Abdoelmohamed Funna stellen vanaf het begin. ‘Het kan niemand anders zijn geweest.’ Er is duidelijkheid gekomen in de zaak van de vermiste Abdoelmohamed Funna. Volgens de familie zijn de stoffelijke resten die afgelopen vrijdag gevonden zijn aan het Tout Lui Fautkanaal van Funna.  Deze zijn door de politie in beslag genomen. Het is nog onduidelijk op welke manier Funna het leven heeft gelaten. De politie wil echter niet bevestigen dat het om Funna gaat. Ze wacht een DNA-onderzoek eerst af.
De familie plaatst vraagtekens hoe zijn onroerend goed op naam van zijn concubine kan staan, ondanks zij niet getrouwd waren en Funna kinderen had uit een eerder huwelijk. De jongere broer van Funna, de 49-jarige Mohaab Safie, heeft bijkans zes jaren met hen ingewoond aan de Aryanweg, een zijstraat van de Vredenburg Serie A. Meer dan een jaar geleden werd hij door tussenkomst van de politie eruit gezet. De vrouw van zijn broer beweerde dat hij haar wilde verkrachten. ‘Zij heeft mij weggejaagd. Vanaf die dag ben ik niet meer bij hun gegaan. Zij verblijft samen met een vriendin in het huis alsof er niets is gebeurd’, zei hij na de verdwijning van zijn broer.
Medio mei kwam Funna met vakantie naar Suriname. Na twee weken werd hij als vermist opgegeven. Funna was 55 jaar en zijn concubine 23 jaar. ‘Mijn broer was lief en hield ervan om grappen te maken’, beschrijft Mohaab Safie zijn broer.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!