Assuria halfjaarrapport 2012: “Surinaamse economie presteert nog altijd naar tevredenheid”

De directie van Assuria is bijzonder tevreden over de bedrijfsresultaten over het eerste halfjaar 2012. Ook wordt gerefereerd aan de prestaties van de economie die naar tevredenheid zouden zijn. “Dit is de conclusie van de internationale rating agencies. Zowel Fitch als Moody’s verhoogde de rating voor Suriname naar respectievelijk BB- en Ba3. Ondanks dit goede nieuws wordt gewaarschuwd voor de sterke afhankelijkheid van de economie van de mijnbouwsector. Diversificatie is gewenst. De inflatie is aanzienlijk gedaald en de verwachting is dat voor de rest van dit jaar het op een laag niveau zal blijven”, aldus een passage uit het 2012 halfjaarrapport van Assuria.
Het operationele resultaat van het bedrijf is meer dan verdubbeld. ‘Het ging van SRD 8.9 miljoen in het eerste halfjaar van 2011 naar 18 miljoen. Eén van de aanwinsten is de opening van een kantoor in Guyana. Er zijn daar nog aanloopverliezen, maar de directie is tevreden over de tot nu toe geleverde prestaties. De afdelingen Schadeverzekeringen, Levensverzekeringen, Medische Verzekeringen en Beleggingen hebben gezamenlijk ertoe bijgedragen dat het bedrijf tot nog toe tevreden mag terugblikken.’
Assuria is heel positief gestemd met de groei van de economie. ‘Voorwaarde voor een verdere groei is wel dat het prudent fiscaal en monetair beleid gecontinueerd wordt.’ De directie verwacht dat de stijgende trend zich in het tweede halfjaar zal voortzetten en dat het algemene resultaat veel beter zal zijn dan het jaar daarvoor.

error: Kopiëren mag niet!