PvdA grootste in Suriname, geen stem voor PVV

Op 12 september 2012 brachten ook Nederlanders in het buitenland hun stem uit voor de Nederlandse parlementsverkiezingen. In Suriname kon dat bij het briefstembureau bij de Nederlandse ambassade in Paramaribo. Het stembureau ontving 110 stemmen, waarvan er 106 in aanmerking kwamen om te worden meegeteld. Hieruit bleek dat PvdA de meeste stemmen kreeg, te weten 40. De VVD van premier Mark Rutte kwam op de tweede plaats met 15 stemmen. De in Suriname bekende PVV van partijleider Geert  Wilders kreeg 0 stemmen.

 De uitslag van briefstembureau Paramaribo

 Partij Stemmen
PvdA

40

VVD

15

SP

14

D66

12

CDA

8

Groen Links

6

CU

5

50+ partij

3

SGP

2

PvdD

1

PVV

0

Piratenpartij

0

Partij voor Mens en Spirit

0

Nederland Lokaal

0

Libertarische partij

0

Democratisch Politiek Keerpunt

0

Liberaal-Democratische partij

0

Anti-Europa Partij

0

SOPN

0

Partij van de Toekomst

0

TOTAAL

106

 

error: Kopiëren mag niet!