Studietoelagen voortaan op bankrekening

In verband met de invoering van de Treasury Single Account Cash-betalingen door het ministerie van Financiën, zal een nieuw uitbetaalsysteem geïntroduceerd worden bij het Bureau Onderwijsinformatie en Studiefaciliteiten (BOS). Het nieuwe systeem houdt in dat de studietoelagen en studiebeurs door de Centrale Betaaldienst (CBD) uitbetaald worden en wel middels storting op de bankrekening van de student. Dit houdt in dat alle bursalen over een bankrekening moeten beschikken. Voor minderjarigen zullen er speciale maatregelen getroffen worden. Het voordeel van het nieuwe systeem is dat een student geen cheque (geproduceerd door Cebuma) hoeft af te halen bij BOS om deze vervolgens te gaan verzilveren. Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling hoopt dat met het nieuwe systeem de achterstand in uitbetaling ingelopen of zelfs weggewerkt wordt.

error: Kopiëren mag niet!