SNL gaat voor Concacaf-voetbal komend seizoen Club onderhandelt met Wendel Dors en Jurmen Vallei


De voetbalploeg van het Surinaams Nationaal Leger (SNL) zet de lat meteen hoog in haar promotiejaar in de SVB Hoofdklasse. Ze wil meteen gaan voor Concacaf-voetbal. Dat kan als je kampioen of semikampioen wordt. SNL-voorzitter Roy Samuels zegt dat zijn jongens hebben aangegeven komend seizoen Concacaf-voetbal te willen spelen. ‘Het is ruim 12 jaar geleden dat we voor het laatst in Concacaf-verband zijn uitgekomen. De jongens willen dat weer gaan doen met SNL. Wij als bestuur kijken er ook positief tegen aan.  In elk geval willen we niet voor degradatie spelen’, zegt Samuels.
‘Officieel is er nog geen enkele nieuwe aanwinst binnen. We gaan militairen die bij andere ploegen spelen, proberen binnen te halen als versterking. In dat kader onderhandelen we met de clubbesturen van Caravan en Robinhood voor respectievelijk de spelers Wendel Dors en Jurmen Vallei’, zegt Samuels. Er zijn nog meer militairen die buiten SNL voetballen, die we graag willen overnemen. Samuels zegt dat een militair best wel kan weigeren om voor SNL te spelen, maar ze hebben als militair ook een verantwoordelijkheid om voor hun eigen ploeg te spelen. Dors speelde jaren voor SNL, alvorens twee seizoenen terug de overstap naar de lidbondenploeg Caravan te maken. Vallei behoort tot een van de beste verdedigers momenteel in de Hoofdklasse. Hij zit ook in de nationale selectie.
Samuels benadrukt wel dat ze niet zomaar spelers zullen aantrekken. ‘Je betaalt zoveel voor een speler, maar gaandeweg de competitie blijkt dat hij het niveau niet aankan. Dan heb je tijd en moeite verloren. Vorig jaar hebben we dit meegemaakt, dit jaar willen we dat voorkomen. Spelers die voor SNL zullen uitkomen, zullen eerst met de ploeg moeten trainen. Als de trainer (Imro Sleur…red.) zo’n voetballer goedkeurt, dan pas gaan we onderhandelen om hem over te nemen’, zegt de voorzitter.
Voorlopig is nog niemand vertrokken van SNL. Samuels geeft aan dat een ieder vrij is om te vertrekken als hij dat wenst. ‘Het enige telefoontje  die tot gister gehad hebben, was van Young Rhytm. Die wil Patrick Pika overnemen. Ik heb het bestuur van Y.R. uitgenodigd voor een gesprek’, zegt Samuel.
SNL keerde laatstelijk, na 10 seizoenen afwezig te zijn geweest, weer naar de SVB Hoofdklasse terug, als kampioen van de Eersteklasse.

error: Kopiëren mag niet!