Workshop DOE: ‘Succesvol nieuw schooljaar’

‘De Partij voor Democratie en Ontwikkeling(DOE) wil dat iedereen in Suriname vooruitgang boekt.’ DOE organiseert daarom een tweedaagse workshop in verschillende wijken voor jongeren van 13 tot en met 20 jaar die het afgelopen schooljaar niet succesvol hebben afgerond. De periode is 17 tot en met 28 september steeds van 09:00 – 14:00 uur. In de media zullen de exacte locaties nog worden doorgegeven. Het thema is : ‘It’s not how good you are, but how good you want to be!’
Ouders hebben aangegeven dat jongeren het moeilijk hebben om te accepteren dat ze geen succesvol schooljaar hebben gehad. Sommigen kunnen niet eens aangeven hoe het zover is gekomen. Voor sommigen is het alsof ze in een diep gat zijn gevallen, waar ze niet meer op eigen kracht uit kunnen komen. Dit, omdat ze voor de tweede of derde keer de klas moeten overdoen. De resultaten op sommige schooltypes zijn bedroevend. Er zijn gevallen bekend waar iets meer dan de helft van de leerlingen voor de tweede keer hetzelfde leerjaar moet overdoen. DOE wil een bijdrage leveren om deze jongeren voor te bereiden op een succesvol schooljaar. ‘Wie dat echt wil, kan succesvol zijn. Samen nadenkend komen jongeren vast wel tot de conclusie dat zij, hoe minimaal ook, ooit eerder successen hebben gekend.’ Ook zullen aan ouders tips gegeven worden hoe zij hun kinderen in dit proces blijvend kunnen ondersteunen.
De werkwijze op de workshops is als volgt. Allereerst wordt gekeken naar de schoolhistorie; naar kansen en bedreigingen en hoe de jongere daarmee is omgegaan. Er wordt geoefend om in de toekomst hiermee te dealen. Er zal gewerkt worden aan de attitude (houding). Vragen die samen beantwoord moeten worden zijn: welke hulp is nodig en waar is die te vinden? Er wordt ook samengewerkt aan een succesplan. Er zal extra aandacht besteed worden aan communicatie, motivatie, emotie en algemene planning. Ook sporten staat op het programma.
 
Het ligt in de bedoeling van DOE om de activiteit niet eenmalig te laten plaatsvinden, maar een blijvend karakter aan te geven. Ook wordt er gewerkt aan een structuur om de jongeren en hun ouders te blijven volgen.

error: Kopiëren mag niet!