NH reageert weer niet op elektriciteit Nieuw-Amsterdam

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen laat voor de zoveelste keer op zich wachten. Enkele jongeren hadden in de maand mei van dit jaar via jeugdparlementariër Rajiv Ramsahai aan het ministerie het verzoek gedaan om elektriciteitsvoorzieningen aan te leggen in het ressort Nieuw-Amsterdam en wel in een zijstraat van de Suikerrietweg die momenteel nog geen naam heeft. De bewoners die daar woonachtig zijn, moesten 5 jaar geleden hun woning ontruimen te plantage Richelieu  en hadden de toestemming van de overheid gekregen om hun woning daar op te zetten. Na 5 jaar daar gewoond te hebben, beschikken zij echter nog niet over een aansluiting op het elektriciteitsnet.
‘Na onze brief naar het ministerie zijn er enkele mensen gekomen om poolshoogte te nemen. Dat is een maand of twee geleden en sindsdien hebben we niets gehoord’, zegt Ramsahai. Hij vraagt zich af of het ministerie wel serieus bezig is met het probleem. ‘De jongeren die daar woonachtig zijn, hebben graag dat er zo spoedig mogelijk een oplossing komt. Dit vanwege het feit dat vooral de schoolgaande jongeren problemen hiervan ondervinden.’ De bewoners doen nogmaals een beroep op het ministerie om voor aanvang van het nieuwe schooljaar te zorgen voor elektriciteit.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!