Wandelloop met straatdemonstratie hoelahoepdansen

‘Gesontu Prisiri’, de samenvatting van drie dagen van vakantieactiviteiten in het Jeugdcentrum, eindigde zaterdagmiddag met een bijzondere wandelloop. Ter gelegenheid van Caribbean Wellness Day ontvingen alle deelnemers op 8 september voor de wandelloop een ‘niet roken’-trui of -pet van het ministerie van Volksgezondheid. Vanuit het Jeugdcentrum vertrok een groep van ruim 500 deelnemers onder begeleiding van de Bikers Unit vanuit het Jeugdcentrum naar de straten in de omgeving. Voorop reed de soundtruck van ‘Weid mijn lammeren’ die het lied ‘Lekker in je vel’ deed galmen in de straten. Op alle hoeken werd halt gehouden om een demonstratie te geven van bewegen voor een gezonde leefstijl. De bewegingsactiviteiten, die drie dagen lang centraal stonden tijdens Gesontu Prisiri, waren hoelahoepdansen en touwtje springen, naast ‘fosten preys’ en de overige sportactiviteiten. Kinderen die op deze onderdelen bijzondere prestaties leverden, kregen een hoelahoep cadeau om het thuis ook aan anderen te kunnen leren. Verder hebben de deelnemers via spelletjes, creatief werken en verhalen kennis genomen van een gezonde leefstijl. Er werd ook voorlichting gegeven via dvd’s, folders en brochures en het lied ‘Lekker in je vel’ was de hele dag te horen. Natuurlijk konden de kinderen ook vrij spelen, lezen en naar verhalen luisteren. De behoefte aan dergelijke activiteiten, waarmee kinderen op een positieve manier invulling kunnen geven aan hun vrije tijd, blijkt enorm groot te zijn.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: