Vlotte visumverstrekking deelnemers top ACP-EU Suriname

Woensdag vertrekt een DNA-delegatie naar Brussel, België, om concrete afspraken te maken met het ACP-EU-secretariaat voor de top, die volgende maand in Suriname gehouden wordt. De delegatie onder leiding van Rabin Parmessar zal werkafspraken maken met verschillende ACP-EU-commissies betreffende de visumverstrekking aan deelnemers. Ook met betrekking tot de vertaling van de vergadering, die door participanten van verschillende landen zal worden bezocht, zullen er technisch afspraken worden gemaakt. Assembleelid Henk Ramnandanlal zegt dat de werkafspraken moeten resulteren in een vlotte visumverstrekking. Het consulaat in Nederland zal daartoe speciale opdrachten krijgen.
Ramnandanlal deelt mee dat Suriname voor een deel de agenda van de top zelf mag invullen. Deze top zal worden gefinancierd uit middelen van de DNA-begroting zelf, terwijl het ACP-EU-secretariaat ook voor een deel de kosten op zich zal nemen. Intussen zijn al harde afspraken gemaakt met KKF voor de huur van de vergaderruimte voor deze top. Ook is er met andere relevante organisaties gesproken zoals de politie voor de veiligheid van de buitenlandse gasten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: