Schoolpakketten MDG-korps te Klaaskreek

“Een frisse start is een goed begin voor een succesvol schooljaar.” Met deze kreet werd het schoolpakkettenproject van het MDG-korps zaterdag gestart te Klaaskreek. Het geheel werd geopend met het volkslied onder begeleiding van het schoolkoor van de Johannes Kwamischool. Ongeveer 350 kansarme kinderen van verschillende basisscholen in Brokopondo waren vooraf geselecteerd om een goed gevulde schooltas in ontvangst te nemen. Verschillende genodigden kwamen de kinderen een hart onder de riem steken. Volgens MDG-ambassadeur Faizel Abdoelghafoer is het korps bekend met de problemen in het binnenland. Hij kwam met de kinderen overeen dat het korps zijn best zal doen om hun problemen aan de ministers en andere actoren te vertellen, terwijl zij moesten beloven hun uiterste best op school te doen.
De directeur van Grassalco, Sergio Akimboto, gaf aan dat het project invulling geeft aan de uitspraak ‘de jeugd is de toekomst’. Ook benadrukte de directeur dat jeugdigen het onderwijs in plaats van het goud moeten gebruiken om te stijgen op de maatschappelijke ladder. ‘Het geld dat verdiend wordt met goud is easy money. Het geld dat verdiend wordt met onderwijs is duurzaam.’ First Lady Ingrid Bouterse had een verrassing voor de kinderen. De kleuterscholen in Brokopondo kregen speelgoed om hun speelhoekje te versterken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: