Droogte veroorzaakt waterschaarste in woongebieden

Door de droogte is er een waterschaarste ontstaan in woonprojecten die afhankelijk zijn van regenwater. Bewoners van Leiding 10, het Chiragallyproject, Meerzorg, Alkmaar en enkele buitenwijken van Saramacca en Para melden de krant dat ze te kampen hebben met een tekort aan water. De landelijke waterschaarste, die elke keer ontstaat in de droge tijd, is zwaar voor de burgers uit de verschillende woongebieden. Eén van de millenniumdoelen die in 2015 bereikt moet zijn, betreft het waterprobleem. ‘De regering heeft nauwelijks stappen gemaakt om dit probleem op te lossen’, zeggen de verschillende burgers. ‘In deze tijd waar de rest van de wereld zit te vechten voor andere zaken, zoals betere technologie en het verbeteren van onderwijs, zitten wij hier in Suriname te vechten met oerproducten die allang geen luxe meer zijn’, meent een leerkracht van Meerzorg. Een bewoonster van Leiding 10 zegt dat alhoewel er distributielijnen zijn aangelegd naar de verschillende huishoudens er toch geen water uit de kraan komt. ‘Maar we moeten wel vastrecht betalen elke maand. Er komt geen druppel water, maar elke plicht moeten wij nakomen en nu het niet regent, moeten wij water kopen.’ De transportkosten wegen zwaarder dan het betalen voor water. ‘De prijs om water te transporteren is hoog.’ De burgers uit deze woongebieden vragen aan het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen met een oplossing te komen voor het waterprobleem.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!