Occupanten Leiding 21 blijven huizen bouwen

De occupanten op Leiding 21 die binnenkort mogelijk worden ontruimd, omdat ze wonen op het perceel van notaris Radjen Soerdjbali, zijn niet van plan zich zonder slag of stoot te laten ontruimen, ondanks het verzoek van parlementariër Andre Misikaba om weer terug te gaan naar de plaats van herkomst. Dat zeggen ze in een interview met Dagblad Suriname. De waarschuwingen van Misikaba hebben geen effect gehad, omdat er nog steeds huizen worden neergezet. ‘’We laten ons niet wegdrijven van hier, niemand gaat ons weghalen’’, aldus een van de reacties van een occupant terwijl hij ongestoord verder gaat met het timmeren aan een bouwsel dat een huis moet voorstellen. De bewoners vinden dat hun onrecht is aangedaan en dat ze om die reden zich niet zullen laten wegdrijven.
Op dit perceel waren er in eerste instantie maar drie gezinnen met hun woningen, vertelt Misikaba. Alleen met deze drie gezinnen was de afspraak gemaakt dat de regering met een oplossing zou komen. Echter lijkt het perceel nu meer op een dorp met zeker honderden woningen waarin zeker 24 personen in een woning wonen. En elke dag word de groep groter. ‘’Wij willen geen nieuwe mensen, er zijn ook anderen die wachten op een stuk perceel, daarom moeten deze mensen ook geduld betrachten. Het perceel is van iemand anders en op grond daarvan mogen ze niet daar gaan wonen’’. Hij zegt dat hij het recht zijn beloop zal laten.
DNA lid Shailendra Girjasing vindt dat er een tijdbom in de samenleving is geplaatst en waarschuwt voor onrusten. Ook hij vindt dat er hard moet worden opgetreden anders blijft men gronden occuperen.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!