Weer rechterlijke afwijzing in kwestie Pokie en Ajaiso

De kortgedingrechter blijft erbij dat het royement van Diana Pokie en Waldie Ajaiso door de BEP, in een bodemprocedure moet worden uitgevochten. De politieke partij eiste dat een eerder vonnis van 21 augustus wordt geschorst en het royement van Pokie en Ajaiso overeind blijft staan.
De eis van de BEP werd afgewezen en blijft het eerdere vonnis van kracht. Raadsman van Pokie en Ajaiso, Dwight Kraag, zegt aan Starnieuws dat nu voor de tweede keer de rechter heeft besloten dat het probleem binnen de BEP in een bodemprocedure wordt uitgevochten. Het royement van de parlementariërs blijft geschorst. In het eerder vonnis is ook al besloten dat de BEP alle handelingen om Pokie en Ajaiso terug te roepen uit het parlement, moet staken.
In de motivering van de BEP geeft de partij aan dat er sprake is van een juridische misstap in het eerdere vonnis. De rechter was het hiermee niet eens en handhaaft het vonnis van 21 augustus. Dit vonnis verraste de BEP. Na het royement van Pokie en Ajaiso werden zij met succes teruggeroepen uit het parlement op basis van de terugroepwet. Het Centraal Hoofdstembureau bekrachtigde de terugroeping van de twee parlementariërs. In De Nationale Assemblee werden al voorbereidingen getroffen om twee nieuwe leden toe te laten, toen plots het vonnis van 21 augustus werd gewezen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: