KPS moet kruising Willem Campagnestraat beter regelen

Automobilisten hebben graag dat het KPS het verkeer op de kruising van de Willem Campagnestraat zodanig regelt dat twee auto’s tegelijk vanuit deze weg kunnen optrekken naar de Van’ t Hogerhuysstraat. Dit zou volgens de weggebruikers de file op deze weg elimineren, omdat er meer auto’s naar de Van ’t Hogerhuysstraat gaan dan elders. Jaren terug was de regeling wel zodanig dat twee auto’s tegelijkertijd konden optrekken om rechtsaf te slaan, echter is deze afgeschaft. Personen die in het midden sorteren en toch rechtsaf slaan, om de file sneller door te laten stromen, riskeren een fikse boete, zeer tot ongenoegen van vooral ondernemers die vinden dat ze veel tijd verliezen bij dit kruispunt.
Alleen wanneer de politie aanwezig is en instructies geeft, mogen twee auto’s tegelijk optrekken. Aangezien dit niet vaak voorkomt, is het een wens van de burgers dat de oude regeling weer wordt ingevoerd. Een andere belemmering op de weg is dat nabij het kruispunt zelf de weg vol zit met zodanige kraters, dat auto’s schade oplopen bij het sorteren. Auto’s moeten trachten de kraters eerst te ontwijken voordat ze sorteren, wat ook zorgt voor stagnaties in het verkeer. De gemeenschap doet een beroep op het ministerie van Openbare Werken om dit aan te pakken. Ook aan KPS wordt het verzoek gedaan het kruispunt beter te regelen, zodat de files sneller doorstromen.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!