Florence Wangsabesari wil vrouwen helpen na afronding RSA-cursus

Het eerste pilotproject van de RSA-cursus nadert zo zoetjes aan het einde. Maandag was de praktijkdag, waarna zij zich nu zullen terug trekken om hun laatste tentamens te maken. Die zullen van 10 september tot 14 september duren. Dagblad Suriname sprak met Florence Wangsabesari, een van de RSA-studenten.
‘ Ik wilde de kennis en skills die ik heb gewoon delen met anderen, vooral de vrouwen. Nadat ik mijn studie in Indonesië heb afgerond, probeer ik de vrouwen van Suriname een push te geven om ook succesvol te worden in het beoefenen van sport. De training die ik krijg van RSA zal mij  zeker helpen om de vrouwengroep in Suriname op een hoger niveau te brengen. Om de heren niet te kort te doen, wil ik na mijn studie alles doen om meer vrouwen bewust te maken om aan sport te doen’.
‘ In mijn dagelijks leven ben ik betrokken bij de Kilatduwana school, die penpjak silat ( pencak silat) lessen verzorgt. Het is de tweede oudste penpjak silat school in Suriname, die door wijlen Marca Jamin werd opgericht in 1972. Via deze school wil ik vrouwen motiveren om aan sport te doen en ze ook leren dat welke prestaties de heren kunnen leveren, wij dat ook kunnen doen.’.
Florence Wangsabesari die heel enthousiast en gemotiveerd de RSA cursus begon zegt ‘ dat het een eer is om deel te nemen aan zo’n cursus. Zij hoopt dat deze academie door blijft bestaan’.

error: Kopiëren mag niet!