Eigenaren gekraakte huizen Sunny Point woest over koopregeling

De eigenlijke eigenaren van de geoccupeerde huizen te Sunny Point zijn niet te spreken over het feit dat de overheid een koopregeling heeft getroffen met de occupanten. Zij vragen zich af hoe het mogelijk is dat krakers meer rechten kunnen doen gelden op de huizen, dan de eigenaren zelf. Eén van de eigenaren geeft aan hoe hij op Sunny Point een huis toegewezen kreeg.  De huizen waren nog in aanbouw, dus heeft hij rustig afgewacht. Ondertussen werden de in aanbouw zijnde woningen, en dus ook de zijne,  door met name binnenlandbewoners geoccupeerd. Velen van deze occupanten hebben op eigen houtje de huizen afgebouwd. De eigenaar D. zegt dat hij vaker op de stoep is geweest bij de Stichting Volkshuisvesting, alsook bij de huidige en vorige minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. ‘Er is nooit een oplossing aangedragen. Men had ons beloofd dat er een regeling wordt getroffen in de vorm van een compensatie. Wat dat precies inhoudt, kan tot nu toe niemand aan de rechtmatige eigenaars vertellen.’
D. zit in feite nog steeds met een geldige toewijzing, maar kan het huis niet in, omdat anderen reeds erin wonen. Ook is er geen zicht erop of hij in aanmerking komt voor een ander huis. D. vindt het onder de huidige omstandigheden heel frappant dat hij  wel een huis toegewezen heeft gekregen, maar nog steeds in een huurhuis moet wonen, ‘gewoon vanwege het feit dat mijn huis is gekraakt’.  ‘En niemand die voor mij een oplossing kan aandragen. De situatie is onoverzichtelijker geworden,  omdat de mogelijkheid is geboden dat de krakers de desbetreffende huizen te kopen. De brutalen hebben de halve wereld, is een gezegde dat in dit geval in ons geliefd Suriname echt wel van toepassing is’, meent de gedupeerde burger.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: