‘Bouw dijk crematieoord Weg naar Zee fabel OW’

‘De bouw van een dijk bij het crematieoord  en de bedevaartplaats te Weg naar Zee, die in november vorig jaar zou starten, is de zoveelste fabel van het ministerie van Openbare Werken.’ Dat zeggen buurtbewoners en ondernemers die wonen in de buurt van deze twee oorden. Volgens de afdeling Civieltechnische Werken van OW waren de voorbereidingen reeds in de maand november 2011 getroffen en zouden de werkzaamheden elk moment starten. Na ruim een jaar is er niets anders te bespeuren dan een dijk van houten palen en afgedankte zinkplaten van het ministerie, die elke dag strijd leveren tegen het woeste water van de zee. ‘De angst dat dit bouwvallig dijkje het begeeft is heel groot. Onze aanplant zal beschadigd worden. Ook onze zoetwatervissen gaan dood door het zeewater dat met de dag meer landinwaarts stroomt’, aldus enkele radeloze burgers.
Volgens planning zou Weg naar Zee geheel ontwaterd worden, echter is hiervan niets terecht gekomen. Vanaf de vorige regering hebben de bewoners van Weg naar Zee gevraagd voor een dijk langs de kust. De opluchting was groot toen OW de bouw van de dijk aankondigde. ‘Nu blijkt dat er te vroeg is gejuicht. De teleurstelling in het ministerie is groter dan ooit.’ Enkele bewoners vertellen aan de krant dat het gebied rondom het crematieoord vaak onder water ligt. ‘Als het regent, ligt het gebied rondom het crematieoord zeker 30 cm onder water.’ Volgens de burgers proberen medewerkers van OW ook hier het water tegen te houden door een dijk van klei te bouwen, echter zonder resultaat. ‘Al de klei wordt meegenomen door het water, dus het heeft geen zin om dijken van klei te bouwen.’
Seshma Bissesar
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: