Aangepaste norm lbgo’ers naar kweekonderwijs

Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) heeft de normen van instroom van lbgo-leerlingen naar het kweekonderwijs aangepast. Geslaagden van het lager beroepsgericht onderwijs (lbgo), AE-stream, mogen zich inschrijven op een kweekschool met een zes  voor Nederlands, een zes voor Wiskunde en een voldoende voor de overige vakken. Tot vorig jaar moesten lbgo’ers minimaal een zeven voor Nederlands hebben om toegelaten te worden tot de kweekschool. Hoofdinspecteur VOS Satin Soekhoe zegt desgevraagd dat de aangepaste norm een uitzondering is die slechts voor het komende schooljaar geldt. Die uitzondering wordt gemaakt, omdat het kweekschoolonderwijs nu in een transitiefase zit naar een andersoortige aanpak.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: