Jenny Simons nieuwe vicepresident vrouwenparlementariërs Amerikas

Een delegatie van De Nationale Assemblée, onder leiding van voorzitter drs. Jennifer Simons, participeerde deze week in de Parlamericas 9th. Plenary Meeting in Panama. Tegelijkertijd vond de Meeting 08 van de Parlamericas Group of Women Parliamentarians plaats. De conferentie duurde van 29 augustus 2012 tot en met 31 augustus 2012. De delegatie bestond verder uit de leden Ramses Kajoeramari, Martha Djojoseparto en Lekhram Soerdjan. Tijdens de Parlamericas kwamen verschillende onderwerpen aan de orde over actuele ontwikkelingen die van belang zijn in de regio.
Elk land had de mogelijkheid een statement te maken over de genoemde onderwerpen op de gebieden van burgerveiligheid en de rol van wetgeving, klimaatsverandering en het milieu en de economische crisis en de effecten op de regio. Specifieke aandacht werd gegeven aan de effecten van de economische crisis op vrouwen als kwetsbare groep en in de rol als belangrijke kostwinner in het gezin. DNA heeft twee officiële statements gemaakt tijdens de werksessies.
Naast de verschillende werksessies zijn verkiezingen gehouden voor het nieuw bestuur voor 2013 en 2014. De voorzitter van DNA is in deze verkiezingen gekozen tot vicepresident van de Parlamericas Group of Women Parliamentarians. Tevens is op de eerste dag van de conferentie bekendgemaakt dat Suriname tot gastland is gekozen voor de Parlamericas Annual Gathering of the Group of Women Parliamentarians, alsook voor de Board Meeting of Parlamericas in mei 2013. Middels actieve participatie in de regionale parlementaire organisaties wil DNA beter geïnformeerd zijn over de regio, alsook de integratie in de regio versterken. (Bron: dna.sr)

error: Kopiëren mag niet!