Eredoctoraat voor Sri Sri Ravi Shankar

Ter ere van haar 65-jarig bestaan verleent Nyenrode Business Universiteit Sri Sri Ravi Shankar een eredoctoraat. Sri Sri Ravi Shankar wordt algemeen erkend als een van de meest invloedrijke spirituele leiders van dit moment. Met zijn spirituele technieken, interventies en adviezen bereikt hij een breed publiek; van studenten tot wereldleiders. Door zijn open en praktische benadering van spiritualiteit staat het onderwerp steviger op de agenda van kleine en grote ondernemingen over de gehele wereld. Sri Sri Ravi Shankar (1956, India) is oprichter van de stichting Art of
Living, de International Association of Human Values en het World Forum for Ethics and Business. Daarnaast heeft hij inmiddels honderden scholen opgezet en werkt hij momenteel aan de oprichting van een Sri Sri Universiteit. Via zijn organisaties probeert hij een harmonieuze, humanere wereld te creëren, waarbinnen mensen op alle fronten als één familie door het leven gaan. Daarbij benut hij de intelligentie en wijsheid die iedereen in zich heeft. Ook het bedrijfsleven heeft zijn aandacht. Ethisch handelen en spirituele technieken nemen een steeds belangrijker plaats in binnen bedrijven. Om die ontwikkeling kracht bij te zetten, deelt Sri Sri zijn visie regelmatig met topmanagers en wereldleiders, bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse World
Economic Forum in Davos.
Prof. dr. Maurits van Rooijen, Rector Magnificus en CEO van Nyenrode Business Universiteit: “Wij verlenen Sri Sri een eredoctoraat omdat hij in zijn persoon, werken en handelen de kernwaarden van Nyenrode op een unieke wijze vertegenwoordigt. Hij verbindt de onderwerpen ethiek en spiritualiteit op een praktische en tastbare manier met Entrepreneurship en Leadership. Onder andere in de opleiding van toekomstige leiders en de begeleiding van de huidige leiders. Ook zijn invulling van Stewardship met oog voor duurzaam, verantwoord, ethisch en spiritueel handelen, sluit goed aan op kernwaarden die wij op onze studenten willen overbrengen.” Sri Sri Ravi Shankar zegt over het eredoctoraat: “Momenteel worden bedrijven omringd door grote onzekerheid. Juist als bedrijven afhankelijker zijn van sociale en politieke waarden, kan spiritualiteit ze de kracht en het enthousiasme geven om hier effectiever mee om te gaan. Intuïtie is belangrijk voor ieder aspect van zakendoen en spiritualiteit voedt alertheid, perceptie en observatievermogen. Deze aspecten dragen vervolgens weer bij aan een sterkere intuïtie. Bedrijven zijn gebaat bij geduld en goede relaties met leveranciers en klanten. Spiritualiteit versterkt deze vaardigheden en draagt zo bij aan zakelijk succes.”
Over Nyenrode Business Universiteit
Nyenrode Business Universiteit is de enige particuliere universiteit in Nederland. Het instituut werd in 1946 voor en door het bedrijfsleven opgericht. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op een carrière in een management-, ondernemers-, of accountantsfunctie binnen eeninternationale omgeving en hecht grote waarde aan sociaal bewustzijn en duurzaam leiderschap, met als motto: Leadership, Entrepreneurship, Stewardship.

error: Kopiëren mag niet!