Bushouders wachten nog steeds op compensatie

De achterstallige subsidie is nog steeds niet uitbetaald aan de bushouders. Medio augustus was aan de bushouders de belofte gedaan dat zij uiterlijk vrijdag 17 augustus over hun subsidiegelden konden beschikken. Inmiddels zijn twee weken verstreken en er is nog niets uitbetaald. De bushouders voelen zich beetgenomen door het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Het gaat om ongeveer 9 miljoen Surinaamse Dollars (SRD) voor een periode van 5 maanden.
De bushouders zeggen dat actie voeren nu geen zin heeft, aangezien het vakantietijd is. Indien de gelden niet voor oktober worden uitbetaald, dan kan er niet gegarandeerd worden dat de bussen op 1 oktober zullen rijden.
De bushouders willen af van de subsidie van SRD 1.50 per liter diesel die gegeven wordt door de regering. Zij vinden de subsidie tijdrovend, het gaat gepaard met administratieve rompslomp en door omstandigheden kan het voorkomen dat bushouders hun financiële tegoeden niet ontvangen. Bushouders hebben kenbaar gemaakt dat een tariefsaanpassing met SRD 0.50 voor dit moment voldoende is. Volgens hen heeft wachten op de overheid geen zin meer.

error: Kopiëren mag niet!