Kensenhuis weet niks van oplossing ATM‘ers

DNA/NPS-lid Patrick Kensenhuis weet niks af van een oplossing die bereikt zou zijn in de zaak van de ontslagen ATM’ers.  Kensenhuis zegt zaterdag contact te hebben gemaakt met de betrokkenen en ook zij blijken nog niet in kennis te zijn gesteld van het besluit dat er ontheffing aan hen verleend zal worden. “Ik zal zeer content zijn als er een oplossing is bereikt.” Kensenhuis is nog steeds erg bezorgd over deze zaak, waarbij hij vicepresident Robert Ameerali ervan verwijt de gemeenschap te hebben misleid. De vp zou hebben verklaard dat de ATM-medewerkers niet in loondienst zijn van de overheid. De parlementariër zegt over voldoende bewijzen te beschikken dat zulks wel het geval is. “De personen hebben een landsdienarenstatus, komen voor in het Cebuma-bestand, hebben een personeelsnummer, beschikken over SZF-voorzieningen en kregen elke maand een salarisslip.”
De parlementariër vraagt zich af waarom er een afdeling Interne Controle (IC)  bestaat als er niet eens geverifieerd kan worden of betrokkenen in dienst zijn. “Deze afdeling moet dat toch kunnen weten op grond van de presentielijsten en andere bewijsstukken op het ministerie?” Kensenhuis spreekt tegen dat het accommoderen van de ATM’ers te maken had met politieke loyaliteit. “De mensen hebben net zoals alle anderen een sollicitatieprocedure gevolgd en zijn in aanmerking gekomen voor een betrekking op basis van een arbeidscontract. Als de vp stelt dat ze niet op de loonlijst voorkomen, dan is dat bezijden de waarheid”, zegt Kensenhuis. Het DNA-lid hoopt dat zaken gauw in orde worden gemaakt, zodat de gedupeerde ATM’er over hun salaris van augustus kunnen beschikken.

error: Kopiëren mag niet!