Stakeholders bereiken geen consensus over opkoopprijs

De padieboeren zijn ten einde raad. Vanaf vandaag begint het grootste deel met de oogst, maar  er is formeel nog geen opkoopprijs vastgesteld. De rijstverwerkers en de opkopers kunnen nog steeds geen besluit nemen over de hoogte van de prijs, zegt Harrynandan Oemraw, voorzitter van de Surinaamse Padie Boeren Associatie aan Dagblad Suriname.  De Vereniging van Rijstverwerkers en Opkopers vergaderde afgelopen donderdag over de opkoopprijs, maar partijen kwamen niet tot consensus. Oemraw zegt dat de opkopers de boeren voorlopig een open prijs aanbieden van SRD 60 per baal, met de mededeling dat zij wel het verschil zullen krijgen als er een hogere  opkoopprijs wordt vastgesteld.  De SPBA heeft de boeren geadviseerd de opkopers een bewijs te vragen, waarop vermeld staat dat zij bij een hogere prijs het restant zullen ontvangen. De SPBA-topman vindt het maar lastig dat de boeren voor de zoveelste keer in de steek worden gelaten. Na een ontmoeting met verwerkers en exporteurs kwam de SPBA op een prijs van SRD 84,35. Tot gisteren bleef de opkoopprijs steken tussen de SRD 60 en SRD 65 per baal.  De boeren zijn het wachten op de verwerkers beu. De SPBA vergadert vanmorgen om tien uur met haar leden om een definitief besluit te nemen over de prijs. Rond twaalf uur zullen zij hun prijs bekendmaken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: