Nog steeds geen toetsuitslag voor glo-leerlingen Kwamalasemutu

„Zijn wij, Trio Indianen, geen Surinamers dat men ons zo behandelt’, beklaagt een ouder van een gedupeerde leerling van de glo-school te Kwamalasemutu zich tegenover Dagblad Suriname. De zesdeklassers van deze school wachten sinds 13 augustus op hun uitslag, die door een “probleem” op het Examenbureau nog steeds niet bekendgemaakt kan worden.
Voor AC-assembleelid Walther Bonjaski van Sipaliwini is de omissie van het Examenbureau onacceptabel. Hij vindt dat minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) het Examenbureau hiervoor verantwoordelijk moet stellen. Bonjaski probeerde uit hoofde van zijn functie als volksvertegenwoordiger van het bureau te weten te komen wat er precies aan de hand is met de uitslag van Glo Kwamalasemutu. Hij kreeg geen duidelijk antwoord, waarna hij contact opnam met de bewindsvrouwe. Sitaldin beloofde er alles aan te zullen doen om de uitslag zo gauw mogelijk op te sturen naar de zesdeklassers van het dorp. Bonjaski zegt dat niet alleen de basisschool op Kwamalasemutu  met dit probleem geconfronteerd is. Ook een glo-school in het district Wanica kreeg later dan op de geplande uitslagdag van 13 augustus de toetsresultaten van het Examenbureau.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: