Defensie neemt afscheid van Nay Ambassadeur benadrukt persvrijheid

‘Je kon altijd contact met hem leggen, privé of in defensieverband’, zei minister Lamure Latour van Defensie gistermorgen over de vertrekkende ambassadeur van Amerika, John Nay. Ter ere van de ambassadeur werd gisteren op het ministerie een receptie gehouden. Het Defensie–personeel kon ook afscheid nemen van de ambassadeur. Als het meest in het oog springende noemde Latour de stabiele relatie die de diplomatieke vertegenwoordiger heeft bewerkstelligd tussen Suriname en Amerika. Als waardering voor zijn verdiensten ontving de diplomaat een presentje uit handen van de bewindsman. Nay was de minister zeer dankbaar hiervoor.
Suriname is sinds zijn aantreden veel veranderd, zegt Nay. ‘Het land is erg gegroeid.’ Als mens is hij eveneens gegroeid en heeft hij veel geleerd voornamelijk over zijn ambassadeurschap. Nay heeft mooie herinnerringen opgedaan de afgelopen drie jaar. Vooral de natuur in Suriname zal hem altijd bijblijven.
De ambassadeur vertrekt met weemoed uit Suriname, maar hij wenst de Surinaamse bevolking het allerbeste toe. Hij sprak de wens uit dat zaken als persvrijheid overeind blijven en dat het goed zal blijven gaan met Suriname. Voor zijn opvolger hoopt hij dat deze net zoveel zal genieten.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!