Tweede editie Commewijne 2020 binnenkort van start

De tweede editie van Commewijne 2020 gaat in de derde week van september van start. De eerste editie is in 2011 gehouden als initiatief van Subisco, Suriname College of Accountancy, Intermed Group en het districtscommissariaat Commewijne. Het evenement had plaats op zondag 11 september 2011. Als doel werd gesteld om het arbeidspotentieel in Commewijne aan te spreken middels wervingsactiviteiten, informatieverstrekking over onderwijsmogelijkheden en promoten van een ‘healthy lifestyle’, zegt een van de trekkers van het project, Ilonka Sjak Shie.
Sjak Shie zegt dat de eerste editie van Commewijne 2020 veel succes heeft geboekt. Er hebben 35 deelnemers geparticipeerd in het evenement en het heeft ongeveer 1500 bezoekers aangetrokken. ‘Dit jaar heeft het districtscommissariaat van Commewijne besloten om voortgang te geven aan het Commewijne 2020-evenement, met als doel om het tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken. De districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta – Bink, heeft hiervoor steun gevonden bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, Nationaal Bureau Genderbeleid. Vanuit het motto “Samen staan we sterk” wordt gezamenlijk met een vrijwillige stuurgroep uit de gemeenschap gewerkt aan het verder vormgeven aan de tweede editie van Commewijne 2020 op zondag 23 september 2012.’
Het evenement heeft vooral als doel om lokaal ondernemerschap te stimuleren en het belang van de relatie ‘onderwijs en arbeid’ te profileren. Immers, kennis brengt welvaart en draag bij aan de economische zelfstandigheid van vrouwen en mannen van het district Commewijne. ‘Commewijne 2020 is  gericht op het bewustmaken van de lokale samenleving  over onder andere de thema’s healthy lifestyle, studiemogelijkheden, lokaal toerisme, beroepsgerichte trainingsmogelijkheden en werkaanbod/mogelijkheden, ondernemerschap, landbouw, groente-, fruit- en sierteelt, bijen en aquacultuur en handicrafts.
Indien bedrijven/ondernemers zich op het Commewijne 2020-festival willen profileren op genoemde thema’s, kan men zich tot en met vrijdag 7 september 2012 inschrijven voor deelname. Voor meer informatie over het Commewijne 2020-festival, kan contact worden opgenomen met het Burger Informatiecentrum van het districtscommissariaat Commewijne op 0322260 / 0322280. Verder wordt de hele gemeenschap ook van harte uitgenodigd om op zondag 23 september mee te komen genieten van de dag. Toegang tot het Commewijne 2020-evenement zal gratis zijn en de dag zal worden ingekleurd met dans, muziek, drank en hapjes en activiteiten voor jong en oud.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: