SBB-voorzitter Hedwig Valies: Biljartsport heeft een lichte groei doorgemaakt in 2012

zien we dat in dit jaar een lichte groei waar te nemen is, als we letten op het aantal deelnemers. Dit jaar hadden we 10 biljarters meer dan het vorige jaar, toen hadden we 39. De grootste groei hebben gezien in de vierde klasse. We zijn van de 8 biljarters van vorig jaar gestegen naar 15 biljarters. Ook zien we dat in de tweede klasse de meeste biljarters zijn, 16. Ook zien we dat 5 biljarters zijn gepromoveerd naar hun respectieve klassen en evenveel ook zijn gedegradeerd’, zegt Valies.
‘Voor de volgende biljartcompetitie willen wij een vijfde klasse introduceren, om het niveau op peil te brengen. Ook wil het bestuur van SBB het arbitrageprobleem oplossen het wil niet dat bestuursleden ook gaan arbitreren tijdens wedstrijden. Voor arbitrage moeten de biljartclubs zorgen en wij helpen een handje waar het vastloopt, maar nu gebeurt juist het omgekeerde. We hebben ook eraan gedacht om de verschillende districten aan te doen, voor het opzetten van biljartclubs. Zo hebben wij Wageningen en Saramacca al zover en nu zullen we de andere districten aandoen’, zegt Valies.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: