“FULL BIGISMA”, de ontwikkeling van titeltrack naar “The Movement”

Het begrip FULL BIGISMA ontstond een paar jaren geleden door de titeltrack van Crazy G’s tweede cd “FULL BIGISMA”. Het was eerst een “taki” en een “statement” maar al gauw werd het de levensvisie van de artiest. Volgens hem staat “FULL BIGISMA” voor Groot Dromen, Denken en Doen om Grote dingen te realiseren met het weinige wat je hebt als individu en daarmee, net als onze Dja-Dja Bigi Sma’s, een houdbaar voortbestaan te creëren.Het doel van deze ideologie is, het geloof in eigen kunnen en het verantwoordelijkheidsgevoel voor eigen daden, van elk individu te versterken. Crazy G is van mening dat dit maatschappelijk relevant is,vooral omdat jonge mensen vaak moeite hebben met het maken van keuzes in het leven. ”Wie twijfelt, kan moeilijk een eigen keus maken, maar door een sterk geloof dat bij zichzelf begint kunnen alle vormen van angst overwonnen worden. Succes begint bij het maken van een bewuste keus vanuit het hart.” En omdat dit van grote betekenis is voor de de artiest plaatste hij het opschrift “FULL BIGISMA” groot op shirts en allerlei andere spullen zoals blackberryhoesjes, polsbandjes en snapbacks(petten) om de gemeenschap steeds eraan te herinneren dat zij sterker in zichzelf moet geloven. Los van het feit dat FULL BIGISMA volgens velen “de trend” is, moet men ook stilstaan bij de kracht achter het opschrift .
Enkele jaren vóór het ontstaan van de “FULL BIGISMA levensvisie” was Crazy G nog de rondventer van zijn eigen cd’s in de binnenstad van Paramaribo. Ondanks alle negatieve opmerkingen van bepaalde mensen op straat week hij niet van zijn doel af. Een vernederende opmerking van een groep dames die hem is bijgebleven: “Heri ka yari a boi dis’ e ser’ seedee ma nooit a n’e go vooruit”, heeft hem juist de kracht gegeven om door te zetten. Los van cd’s begon hij toen ook zijn shirts aan de man te brengen. Hij ging tot aan huis met de taxi,deed mee aan braderieën en stond ook bij de vlooienmarkt op zondagen. Vandaag aan de dag mag Crazy G zichzelf de trotse eigenaar noemen van de FULL BIGISMA-shop, een unit boven in de Unmall.
Een paar dagen geleden heeft de artiest zijn “FULL BIGISMA”-website (www.fullbigisma.com) gepubliceerd en heeft binnen korte tijd al een enorm bezoekersaantal, wat je ook op de site kunt na- trekken. Op deze website kun je alle informatie lezen over “FULL BIGISMA” en de artiest zelf. Via dit internetadres kun je ook zijn muziek beluisteren en videoclips bekijken. Voor het publiek waaronder zakenlui bestaat ook de mogelijkheid te adverteren en vragen te stellen via deze site. Verder doet Crazy G als jonge ondernemer mee aan de “Uma Tori”-beurs die wordt gehouden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: