Excelsior wil geen rechtstreekse promotie of degradatie

De ploeg van Excelsior is niet onwelwillend tegen de uitbreiding van de SVB Hoofdklasse en het opdoeken van de Eerste klasse. Maar ze kan niet meegaan met de bepaling dat ploegen uit de lidbonden rechtstreeks kunnen promoveren naar de Hoofdklasse, meer nog clubs uit de Hoofdklasse direct gaan degraderen naar de lidbonden. ‘Het is ondenkbaar dat een ploeg uit de Hoofdklasse rechtstreeks degradeert naar een lidbond en daar in de felle zon moet voetballen. Stel je maar voor dat Voorwaarts het ene jaar in de Hoofdklasse speelt en het andere jaar bij een lidbond. De stap terug is te groot. Omgekeerd kan een club uit de lidbonden het niveau van de Hoofdklasse ook niet meteen aan. De stap is te groot’, zegt Excelsior-voorzitter Tilak Mangrey aan Dagblad Suriname.
Mangrey stelt voor om een nacompetitie te spelen met bijvoorbeeld de top 3 van het Lidbondentoernooi en de laatste 3 van de Hoofdklasse. ‘Als een ploeg sterk genoeg is, gaat hij naar of blijft hij in de Hoofdklasse. Ik denk dat een nacompetitie het meest eerlijke systeem is’, zegt Mangrey. Hij is er ook geen voorstander van dat de kampioen van het Lidbondentoernooi rechtstreeks promoveert naar de Hoofdklasse. ‘Ik wil niet vooruitlopen op zaken, want elk nieuw systeem komt pas in werking als het aangenomen wordt op een alv.”

error: Kopiëren mag niet!