Vraagtekens bij nieuw bewakingsbedrijf CBB

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) zal per 1 september door een nieuw bewakingsbedrijf bewaakt worden. Dit is door CBB-directeur John Saharie netjes per brief op 23 augustus 2012 medegedeeld aan het bedrijf P.S., dat reeds 6 jaar de CBB-kantoren beveiligt. Wat de reden is, staat er niet bij vermeld. Tot hier geen probleem. Maar de onduidelijkheden beginnen nu. Van wie is het nieuwe bedrijf dat de bewaking zal doen? Aan Dagblad Suriname vertelt CBB-directeur Saharie dat hij niet op de hoogte is wie de nieuwe beveiligers zijn. ‘Wat ik weet, is dat per 1 september een nieuw bewakingsbedrijf komt. Meer kan ik niet vertellen. De directeur of de ODAD van Biza weten meer van deze zaak af’, zegt Saharie.
Volgens een ingewijde verlopen zaken heel wazig en niet transparant bij deze vervanging. Om het nieuw bewakingsbedrijf aan te trekken, mochten ondernemers een offerte indienen. ‘Vier bedrijven hebben een offerte ingediend. Bij de toewijzing is nooit bekendgemaakt aan wie of welk bedrijf het werk wordt gegund en voor hoeveel. Dat is tot nu toe een raadsel’, zegt de ingewijde.
Volgens de ingewijde lijkt het nieuwe bedrijf alleen op papier te bestaan. ‘Waarom ik dit zeg, is dat dit zogenaamde nieuw bedrijf dezelfde personen, die voor het vorige beveiligingsbedrijf werkten, bezig is te rekruteren. Voor een dubbeltje meer kiezen ze dan voor deze nieuwe werkgever’, zegt hij. Wat hem nog meer opvalt, is dat P.S. de objecten van CBB met 1 persoon per shift bewaakte. ‘Per 24 uur werden dus 3 mensen ingezet. In de afgelopen jaren is er nooit een diefstal geweest met deze bezetting. Door het nieuwe bedrijf zullen 2 of 3 mensen per shift ingezet worden. Ook het bedrag waarvoor ze per uur per arbeider zullen werken, is vele malen hoger dan het oude’, zegt deze goed geïnformeerde bron.
Verder geeft hij aan dat dit nieuw bedrijf mogelijk alle objecten van het ministerie van Binnenlandse Zaken en LVV zal gaan bewaken.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!