Jongemannen aangehouden voor drugs- en vuurwapenbezit

In de vroege ochtend van 15 augustus kreeg de politie een melding binnen dat twee jongemannen in de Bat en Balstraat liepen van wie één een vuurwapen in zijn bezit moest hebben. De politie ging op onderzoek uit. Eén van de jongemannen rende weg bij het zien van de politie. Op de jongeman die bleef staan, is een hoeveelheid marihuana aangetroffen. De gevluchte man werd kort daarna in een in aanbouw zijnde woning aangehouden op de hoek van Diastraat en de Bat en Balstraat. Dit dankzij een melding die de politie binnenkreeg.
Bij onderzoek is in één van de ruimtes van de in aanbouw zijnde woning een geladen jachtgeweer met ingekorte loop en kolf aangetroffen alsook reservemunitie. Uit ervaring weet de politie dat jachtgeweren met ingekorte kolven en lopen geliefd zijn bij criminelen die geweldsdelicten plegen. Door de kolf en loop van het geweer in te korten, kan die gemakkelijk meegevoerd worden in een tas of onder de kleding. De jongemannen in kwestie zijn in verzekering gesteld ter zake overtreding van de Wet op verdovende middelen en illegaal vuurwapenbezit. De zaak is in onderzoek bij de recherche van Geyersvlijt.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: